top of page

Δρ. Σερέτης Κωνσταντίνος, MD, MSc, EBOPRAS

Επίκουρος Καθηγητής

Αισθητική και Επανορθωτική

Πλαστική Χειρουργική​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Αισθητική Χειρουργική / Πρόσωπο

Ρυτιδοπλαστική μετώπου

Βλεφαροπλαστική

"Τα ωραία πράγματα δεν αντέχουν την περιγραφή." 

 Gustave Flaubert, 1821-1880

 

Ρυτιδοπλαστική προσώπου

Λίφτινγκ λαιμού

Ρινοπλαστική

Γενειοπλαστική 

Ωτοπλαστική 

πλαστική προσώπου λιφτινγκ λαιμου θεσσαλονικη

Ρυτιδοπλαστική μετώπου (Browlift, ενδοσκοπικό)

 

 Η ρυτιδοπλαστική μετώπου (Browlift) αντιμετωπίζει τα προβλήματα γήρανσης του άνω τριτημόριου του προσώπου. Η ηλικία, η κληρονομικότητα (γονίδια) και ο τρόπος ζωής (κάπνισμα, έκθεση στον ήλιο, κλπ) ευθύνονται για την εμφάνιση των χαρακτηριστικών σημαδιών της γήρανσης, όπως οι ρυτίδες στο μεσόφρυο και στο μέτωπο, η πτώση των φρυδιών και η επακόλουθη συσσώρευση δέρματος στα άνω βλέφαρα.

 

 Αρχικά, ενέσιμα υλικά όπως Botox και Fillers μπορούν να υποστρέψουν τα σημάδια της γήρανσης στο άνω τριτημόριο του προσώπου και επομένως να καθυστερήσουν μια χειρουργική επέμβαση, αλλά εάν θέλετε πραγματικά να διορθώσετε όλα τα σημάδια της γήρανσης με μακροχρόνια αποτελέσματα τότε το Browlift προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή.

 

 Σήμερα το ενδοσκοπικό Browlift αποτελεί την πιο σύγχρονη τεχνική, αφού εκτελείται με μικρές τομές στο τριχωτό της κεφαλής, όπου εισάγεται μια κάμερα και λεπτά εργαλεία για την επέμβαση, αποφεύγοντας έτσι μεγάλες, δυσάρεστες ουλές και αρκετά συνοδά μετεγχειρητικά προβλήματα. Ως εκ τούτου, απαιτείται λιγότερος χρόνος αποθεραπείας, υπάρχει μικρότερος κίνδυνος μετεγχειρητικών επιπλοκών και εξασφαλίζονται καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

 

   Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή σε όσους επιζητούν τη βλεφαροπλαστική για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης στην περιοχή των φρυδιών και άνω βλεφάρων. Η άνω βλεφαροπλαστική, αν και αφαιρεί την περίσσεια δέρματος και πιθανής ποσότητας λίπους, δίνοντας ένα ικανοποιητικό μετεγχειρητικό αποτέλεσμα ΔΕΝ αποτελεί την καλύτερη θεραπευτική επιλογή σε αρκετές περιπτώσεις. Στην πραγματικότητα, αυτό το επιπλέον δέρμα που αφαιρείται αποτελεί δέρμα από το μέτωπο, που κατέβηκε στο άνω βλέφαρο, λόγω της διαδικασίας της γήρανσης. Καθώς η βλεφαροπλαστική δεν αντιμετωπίζει το αίτιο (γήρανση και πτώση των φρυδιών και του δέρματος του μετώπου) αλλά το σύμπτωμα (περίσσεια του δέρματος), η διαδικασία της πτώσης συνεχίζεται, με αποτέλεσμα η ασθενής να συνειδητοποιεί ότι η βλεφαροπλαστική δεν ήταν επαρκής για ένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Με την επανατοποθέτηση των φρυδιών στην προηγούμενη θέση τους με το ενδοσκοπικό Browlift, το δέρμα επανέρχεται επίσης στο μέτωπο, γεγονός που εξασφαλίζει μακροπρόθεσμα μια πιο νεανική εμφάνιση.  

 

  Μερικές φορές, ελάχιστο επιπλέον δέρμα του άνω βλεφάρου αφαιρείται με τη βλεφαροπλαστική μαζί ή μετά από το browlift για να ενισχυθεί το αισθητικό αποτέλεσμα.

βλεφαροπλαστική θεσσαλονίκη πλαστική προσώπου ωτοπλαστική

Βλεφαροπλαστική 

 

  Η Βλεφαροπλαστική διορθώνει την περίσσεια δέρματος, μυός και λίπους των βλεφάρων, ανάλογα με την περίπτωση. Έχει ένδειξη για την αφαίρεση του πτωτικού πλεονάζοντος δέρματος και του λίπους που προβάλλει στο άνω βλέφαρο, όπως και για την περίσσεια δέρματος και προβολή του υποκείμενου λίπους («σακούλες») στα κάτω βλέφαρα, που προσδίδει στο βλέμμα και το πρόσωπο μια κουρασμένη όψη. 

 

  Με τη βλεφαροπλαστική επιτυγχάνεται μια ανανεωμένη και πιο ξεκούραστη εμφάνιση του προσώπου. Ωστόσο, αν ενδιαφέρεστε ειδικά για την άνω βλεφαροπλαστική διαβάστε επίσης την ενότητα "Ρυτιδοπλαστική μετώπου".​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

πλαστική λαιμου προσώπου γενειοπλαστική λιποαναρροφηση

Ρυτιδοπλαστική προσώπου (Facelift)

 

 Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν αποτυπώνονται στο πρόσωπό τους οι συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο, του άγχους και του σύγχρονου τρόπου ζωής, του καπνίσματος και των καταχρήσεων.

 

 Τυπικά χαρακτηριστικά αποτελούν η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και της νεανικής του όψης, με τη λέπτυνσή του και τη δημιουργία μια κουρασμένης και πιο γερασμένης εμφάνισης με μόνιμες ρυτίδες, ασαφές περίγραμμα στην κάτω γνάθο (σαγόνι) και περίσσεια δέρματος γύρω από το πηγούνι.

 

 Αρχικά, η χρήση Botox και υαλουρονικού οξέος μπορεί να καθυστερήσει ένα λίφτινγκ, αλλά εάν θέλετε πραγματικά να διορθώσετε το χαλαρό, κρεμασμένο δέρμα, το λίφτινγκ αποτελεί την ιδανική λύση για να γυρίσετε πίσω το ρολόι του χρόνου. Επαναφέρει το δέρμα προσώπου και λαιμού στη θέση του και τονίζει τα μάγουλα (μέσο πρόσωπο) μέσω μιας μικρής τομής στο τριχωτό που συνεχίζει έμπροσθεν του ωτός, και είτε σταματά στη βάση των λοβίων είτε συνεχίζεται πίσω από το αυτί, ανάλογα με την περίπτωση.

 

 Χρειάζονται 2-4 ώρες για την επέμβαση. Τα αποτελέσματα γενικά διαρκούν περίπου 10 χρόνια, ανάλογα με την ελαστικότητα του δέρματός σας και τον τρόπο ζωής. 

Λίφτινγκ Λαιμού

 

  Μερικοί άνθρωποι έχουν ανάγκη μόνο από λίφτινγκ λαιμού και όχι του προσώπου. Στην περίπτωση αυτή, οι διαθέσιμες επιλογές είναι είτε λιποαναρρόφηση είτε μικρή τομή στο λαιμό ή πίσω από το αυτί και διόρθωση του προβλήματος είτε, τέλος, ανάρτηση με νήματα.

ρινοπλαστικη αισθητικη πλαστικη χειρουργικη

 Ρινοπλαστική

 

 Η μύτη κατέχει κεντρική θέση στο πρόσωπο. Ακόμη και μικρές δυσμορφίες μπορούν να επηρεάσουν τη συμμετρία και αρμονία ολόκληρου του προσώπου.

 

 Η ρινοπλαστική επιτρέπει τη βελτίωση του σχήματος και της μορφής της μύτης και την αρμονική της ένταξη στο υπόλοιπο πρόσωπο. Στην περίπτωση που συνυπάρχουν λειτουργικά προβλήματα, λόγω σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος, αντιμετωπίζονται στη διάρκεια της ίδιας επέμβασης (πλαστική διαφράγματος).

 

 Η ρινοπλαστική απαιτεί λεπτομερή ανάλυση των ανατομικών προβλημάτων της ρινός και κατανόηση των επιθυμιών του/της ασθενούς ώστε το εγχειρητικό πλάνο και η εφαρμογή των κατάλληλων τεχνικών να επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θεωρείται από τις πιο πολύπλοκες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, αφού εκτελείται μέσω μικρής τομής στο εσωτερικό της ρινός και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς.

 

 Στο τέλος της επέμβασης τοποθετείται στη μύτη ειδικός νάρθηκας, που παραμένει για μια εβδομάδα. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ήπιος αλλά το οίδημα γύρω από τη μύτη είναι έντονο τις πρώτες 2-3 μέρες και υποχωρεί σταδιακά σε διάστημα 1-2 εβδομάδων. Το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής είναι εμφανές άμεσα μετά την αφαίρεση του νάρθηκα, αλλά το τελικό σχήμα της ρινός προκύπτει σταδιακα σε διάστημα άνω των 6 μηνών.

 

 Η ρινοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με επέμβαση διόρθωσης της θέσης του πηγουνιού για ένα πιο αρμονικό τελικό αποτέλεσμα. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Γενειοπλαστική  (ενθέματα γενείου)

 

 Η συμμετρία και η αναλογία του προσώπου αποτελούν τους απώτατους στόχους κάθε επέμβασης. Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ θέσης πηγουνιού και μύτης, με συνέπεια η θέση του ενός να μπορεί να επηρεάσει την αρμονία όλου του προσωπου.

 

 Τα ενθέματα γενείου χρησιμοποιούνται για να αποκαταστήσουν την αισθητική ισορροπία στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Επίσης βοηθούν στον καθορισμό της γραμμής του σαγονιού για τη δημιουργία μιας σαφής διάκρισης μεταξύ του πηγουνιού και του λαιμού. 

 

 Συχνά ένα εμφύτευμα πηγουνιού μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις προσώπου όπως η ρινοπλαστική ή η λιποαναρρόφηση του λαιμού. 

ωτοπλαστική τραύμα ωτός πλαστική αυτιών θεσσαλονίκη

 Ωτοπλαστική και τραύμα λοβίου ωτός

 

  Η ωτοπλαστική αποτελεί την επέμβαση που διορθώνει τα «πεταχτά αυτιά» (αφεστώτα ώτα). Πρόκειται για μια ανωμαλία του πτερυγίου του ωτός, η οποία εμφανίζεται από την παιδική ηλικία και διορθώνεται μόνο με χειρουργική επέμβαση. Με την ωτοπλαστική διορθώνονται οι ανωμαλίες στο σχήμα του αυτιού και το πτερύγιο τοποθετείται πιο κοντά στο κεφάλι, αποκαθιστώντας την αρμονία του προσώπου.

  Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και ικανοποιητικά, χωρίς εξωτερικές ή εμφανείς ουλές, αφού η επέμβαση πραγματοποιείται με μικρή τομή στην οπίσθια επιφάνεια του ωτός.

  Η επέμβαση ενδείκνυται από την ηλικία των 6 ετών (πριν το παιδί ξεκινήσει το σχολείο) υπό γενική αναισθησία, ενώ σε εφήβους και ενήλικες γίνεται υπό τοπική αναισθησία.

 Οι γονείς θα πρέπει να αναγνωρίζουν τα αισθήματα του παιδιού, αφού τα πειράγματα για πεταχτά αυτιά μπορεί να γίνουν σκληρά.

 

 Το τραύμα (σχισμή) στο λοβίο του αυτιού αποτελεί την πιο συχνή επιπλοκή του αυτιού που διορθώνει ένας πλαστικός χειρούργος. Συνήθως, προκαλείται από χρόνια πίεση και τραύμα του λοβίου, σχετικό με τα σκουλαρίκια. Η αποκατάσταση της αισθητικής δυσμορφίας γίνεται με χειρουργική διόρθωση, υπό τοπική αναισθησία. Σκοπός η αποκατάσταση του σχήματος και της ισχύος του λοβίου, που θα επιτρέψει στην ασθενή να φορέσει ξανά σκουλαρίκια, το συντομότερο δυνατό.
  Αν και μια απλή συρραφή μπορεί να εφαρμοστεί, δεν αποτελεί μια μακροπρόθεσμη αξιόπιστη επιλογή. Ως εκ τούτου, ο Δρ. Σερέτης προσφέρει μόνο τις πιο εξελιγμένες επιλογές που συνδυάζουν την οριστική λύση με ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

bottom of page