top of page

Δρ. Σερέτης Κωνσταντίνος, MD, MSc, EBOPRAS

Επίκουρος Καθηγητής

Αισθητική και Επανορθωτική

Πλαστική Χειρουργική​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Αισθητική Χειρουργική / Σώμα

Κοιλιοπλαστική

Body Lift

Μηροπλαστική

"Μόνιμο δεν είναι τίποτε εκτός από την αλλαγή."

Ηράκλειτος, 535-475 π.Χ.

"Φρόντισε το σώμα σου. Είναι το μόνο μέρος που έχεις γιa να ζήσεις."

Jim Rohn, 1930-2009

Βραχιονοπλαστική

Ανόρθωση γλουτών

Ενθέματα γάμπας

κοιλιοπλαστική λιποαναρροφηση θεσσαλονικη πλαστική γλουτων

Κοιλιοπλαστική

 

  Η κοιλιοπλαστική ενδείκνυται σε άτομα με χαλάρωση της κοιλιάς και περίσσεια δέρματος και λίπους στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα. Η τομή σχεδιάζεται χαμηλά στο υπογάστριο προκειμένου να κρύβεται από το μαγιό ή το εσώρουχο. Η τεχνική έχει εξελιχθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, και ως εκ τούτου η μετεγχειρητική ανάρρωση, τα αποτελέσματα και η συνολική ικανοποίηση. Ο τύπος της κοιλιοπλαστικής που  εφαρμόζουμε συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση για να ενισχύσει το αισθητικό αποτέλεσμα.

 

   Τα οφέλη από την τεχνική μας είναι:

1. Καλύτερος ορισμός της μέσης, με την αφαίρεση της περίσσειας λίπους και δέρματος με την κοιλιοπλαστική, που ενισχύεται με τη λιποαναρρόφηση σε περιοχές, όπου η κοιλιοπλαστική από μόνη της δεν είναι επαρκής. Αυτό απαιτεί ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για να αποφευχθούν πιθανές επιπλοκές.

2. Σύσφιξη της μέσης με τη δημιουργία ενός «εσωτερικού κορσέ" που συσφίγγει τους κοιλιακούς μυς, οι οποίοι χαλάρωσαν με την εγκυμοσύνη και την ηλικία. Έτσι, ισχυροποιείται ο κορμός και βελτιώνονται πιθανές ενοχλήσεις στην περιοχή της μέσης που προέρχονται από τη χαλαρή κοιλιά.

3. Ενισχυμένη σεξουαλική ευχαρίστηση από μια «υπερηβική ανόρθωση», που τοποθετεί την κλειτορίδα σε υψηλότερη, πιο εκτεθειμένη θέση και δημιουργεί μια πιο νεανική εμφάνιση στο αιδίο.

4. Μικρότερο, πιο νεανικό ομφαλό μετα την ομφαλοπλαστική, μια διαδικασία που πραγματοποιείται στο τέλος της επέμβασης και βελτιώνει την εμφάνιση του ομφαλού.

 

  Η κοιλιοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την υστερεκτομή ή άλλη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα μειώνοντας έτσι το κόστος της χειρουργικής επέμβασης και την περίοδο ανάρρωσης.

 

  Η κοιλιοπλαστική μπορεί επίσης να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις, όπως αυξητική, μειωτική ή ανόρθωση μαστού, λιποαναρρόφηση μηρών και πλάτης, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μεγιστοποιηθεί. 

πλαστικη μηρών γλουτών σώματος

Body Lift

 

 Η μαζική απώλεια βάρους μετά από δίαιτα, άσκηση ή χειρουργική επέμβαση έχει ως αποτέλεσμα την περίσσεια λίπους και δέρματος που είναι σχεδόν αδύνατο να αποκατασταθεί χωρίς επέμβαση Πλαστικής Χειρουργικής.

 

 Η επέμβαση του Body Lift αποτελεί μια περιμετρική κοιλιοπλαστική. Δηλαδή, η αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και λίπους και η σύσφιξη των μυϊκών τοιχωμάτων της κοιλίας συνοδεύεται από αντίστοιχη αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και λίπους από τους γλουτούς, με συνοδό ανόρθωσή τους.

 

 Αν και άλλες επεμβάσεις (βραχιονοπλαστική, μαστοπλαστική, μηροπλαστική) μπορεί να απαιτηθούν σε επόμενο στάδιο για την πλήρη διόρθωση του σχήματος του σώματος,το Body Lift αποτελεί συνήθως την πρώτη επέμβαση μετά από μαζική απώλεια βάρους, αφού προσφέρει μεγάλη αισθητική και λειτουργική βελτίωση στους ενδεδειγμένους ασθενείς.

 

 Ο/Η υποψήφιος/α έχει καλή γενική κατάσταση και φυσιολογικό βάρος (ΒΜΙ <25), σταθερό για τουλάχιστον 2 μήνες. Η επίτευξη του βάρους-στόχο απαιτεί συνήθως χρονικό διάστημα 18-24 μηνών από τη χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους. Η επίσκεψη στον Πλαστικό Χειρουργό στο μεσοδιάστημα μπορεί να σας παροτρύνει για να φτάσετε το στόχο σας και να καταστρώσετε το κατάλληλο χειρουργικό πλάνο.

 

 Οι επεμβάσεις της Πλαστικής Χειρουργικής σε ασθενείς μετά από μαζική απώλεια βάρους αποτελούν ένα νέο, αναδυόμενο πεδίο, με πολλές τεχνικές εξελίξεις την τελευταία δεκαετία.

Μηροπλαστική (Ανόρθωση μηρών)

 

 Η χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή των μηρών αποτελεί σύνηθες φαινόμενο με την πάροδο της ηλικίας ή μετά από σημαντική απώλεια βάρους. Οι συντηρητικές μέθοδοι αντιμετώπισης, όπως η γυμναστική, το μασάζ και διάφορα δημοφιλή μηχανήματα σύσφιξης προσφέρουν δυστυχώς μικρή μόνο βοήθεια, κυρίως σε ήπιες μορφές χαλάρωσης. Η χειρουργική επέμβαση αποτελεί τη λύση για τη βελτίωση του σχήματος των μηρών και του κορμού.

 

 Η μηροπλαστική αφαιρεί την περίσσεια δέρματος και λίπους από τους μηρούς, και μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Η τελική ουλή, μικρότερη ή μεγαλύτερη σε μήκος ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, τοποθετείται επιμελώς στην εσωτερική επιφάνεια των μηρών και δύσκολα είναι ορατή.

 Ένα ειδικό ελαστικό ένδυμα ενδείκνυται για διάστημα 4-8 εβδομάδων, ανάλογα με την περίπτωση.

βραχιονοπλαστική πλαστική θεσσαλονίκη

Βραχιονοπλαστική

 

 Η βραχιοχοπλαστική αποτελεί την επέμβαση με την οποία αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους από τους βραχίονες (μπράτσα). Η χαλάρωση του δέρματος οφείλεται, κατά κανόνα, στην απώλεια ή σε αυξομειώσεις του σωματικού βάρους, καθώς και στην εκφύλιση των ιστών με την πάροδο της ηλικίας. Το χαλαρό δέρμα "κρεμάει», δείχνει πλαδαρό και μπορεί να επηρεάζει όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και τις κινήσεις του ατόμου.

 

 Με την βραχιονοπλαστική αφαιρείται η περίσσεια των ιστών, με αποτέλεσμα τη σύσφιξη και το ομαλότερο περίγραμμα στα μπράτσα. Η επέμβαση συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση, ανάλογα με την περίπτωση. Η τελική ουλή βρίσκεται επιμελώς καλυμμένη στο εσωτερικό του βραχίονα, συνήθως λεπτή και επιμήκης μεταξύ μασχάλης και αγκώνα, ορατή μόνο με την ανύψωση των άνω άκρων πάνω από το κεφάλι.

Ανόρθωση/Ενίσχυση γλουτών

 

 Οι καμπύλες ανέκαθεν θεωρούνται ως σέξι. Ο Πλαστικός Χειρουργός θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις δικές σας. Άλλοτε οι καμπύλες κρύβονται από ένα στρώμα επιπλέον λίπους γύρω από τους γλουτούς, ενώ άλλοτε χρειάζονται κάποια ενίσχυση.

 

 Η μετάθεση λίπους (fat grafting) προτείνεται για την ενίσχυση και βελτίωση του σχήματος των γλουτών. Η χρήση του λίπους από το σώμα σας θα μεταφέρει ανεπιθύμητο λίπος από μια περιοχή (κοιλιά, μηρούς κτλ) σε μια άλλη (γλουτούς) διατηρώντας την υφή και σύσταση της περιοχής και βελτιώνοντας την εμφάνισή τους.

 

 Η χρήση κατάλληλων ενθεμάτων γλουτών προσφέρει μια άλλη επιλογή με μακροπρόθεσμα φυσικά αποτελέσματα. Μια συνάντηση με τον πλαστικό χειρουργό θα σας βοηθήσει να κάνετε την καλύτερη επιλογή για εσάς.

Ενθέματα Γάμπας

 

 Στην περίπτωση που οι γάμπες σας δεν είναι καλοσχηματισμένες ή σέξι, τα ειδικά ενθέματα προσφέρουν λύση. Μέσω μιας μικρής τομής στην πίσω επιφάνεια του γονάτου εισάγεται το ένθεμα για τη δημιουργία μιας πιο σέξι κνήμης. Μην πετάτε τα ψηλά τακούνια!

bottom of page